Paul de Leeuw

Paul de Leeuw

Energetisch Therapeut voor Trauma & Stress Relieve

Zorgzaamheid zit in mijn bloed

Al heel vroeg in mijn leven werd het mij duidelijk dat ik graag andere mensen wilde gaan helpen, ik volgde het voorbeeld van mijn vader en twee broers en ging eveneens de verpleging in. Ik wilde dat iedereen gelukkig en gezond was en dacht “In het ziekenhuis ga ik leren hoe ik mee kan helpen om mensen weer gezond te maken”. Wat een mooi vooruitzicht leek mij dat!

Ziekten bestrijden

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige leerde ik veel over ziekten en hoe je die het beste kon bestrijden, nou dat was precies wat ik wilde toch? Operaties, bestralingen, chemokuren, pillen uitdelen en verbanden aanleggen, alles om mensen weer gezond te maken.

Zelf ziek, niks psychisch!

Sinds mijn vroege kindertijd had ik last van astmatische bronchitis. De huisarts schreef diverse antibiotica voor, maar de klachten bleven terugkomen. “Astma kon ook een psychische oorzaak hebben” vertelde iemand mij. Ik wilde daar toen niets van weten. Ik had immers geleerd dat astma kon ontstaan op basis van allergieën en ook dat je “er overheen kon groeien”. Maar hoe doe je dat dan?

De longarts liet een allergietest uitvoeren, ik was voor bijna alle stoffen overgevoelig en had een beginnend longemfyseem. Ik was blij dat er nu een diagnose was, geen psychische oorzaak dus! (dat dacht ik tenminste…) Ik kwam thuis met een boodschappentas vol medicijnen, en zou volgens de longarts deze mijn hele leven moeten blijven gebruiken. Ik was 19!!

Bewustwording

Door de bevindingen van de longarts ging ik mij afvragen waar mijn klachten nu werkelijk vandaan kwamen. Wat maakte mij overgevoelig? Wat benauwde mij? Wat had ik nodig?

Ik voelde me in die tijd vaak diep ongelukkig en verlangde dan naar de dood. Ik accepteerde mijn homoseksuele geaardheid niet en was bang om “uit de kast” te komen. Bang niet goed genoeg te zijn en door iedereen afgewezen te worden. Ik kreeg het Spaans benauwd van de spanningen die ik in mijn ouderlijk huis ervoer. Ik had al heel jong geleerd om me stil te houden en mijn gevoelens te onderdrukken. In feite was ik aan het overleven. Ik had rust en ruimte nodig om mijzelf te kunnen zijn. Eigenlijk kon ik de astma zien als een lichamelijk signaal dat ik iets diende te veranderen in mijn leven.

Spontane genezing? Of toch psychisch?

Ik verliet het ouderlijk huis en ging op kamers wonen. Binnen een paar weken waren mijn allergieën over en was ik voorgoed van de astma en de medicatie verlost. Geen bezoek aan de longarts meer nodig! Ik voelde me vrijer en kon opgelucht ademhalen. Ik had aan den lijve ervaren dat er wel degelijk een verband bestond tussen lichamelijke klachten en mijn psychisch welbevinden. Hoewel mijn astmaklachten over waren was ik mij ervan bewust dat ik nog veel onverwerkte emoties met mij meedroeg daar moest ik wat mee….

Het holistische mensbeeld

Na mijn intensive care opleiding werd ik nachthoofd en ging hypnotherapie studeren. Ik leerde de mens te zien als een geheel van lichaam en geest, het holistische mensbeeld. Tevens leerde ik dat inzicht in, en het verwerken van de onderliggende problematiek een positieve uitwerking op het geestelijke en lichamelijke welbevinden had. Eindelijk had ik een weg gevonden om me verder te bevrijden van mijn emotionele ballast.

De innerlijke schoonmaak

Ik ben toen begonnen met het volgen van allerlei opleidingen op het gebied van emotioneel lichaamswerk en andere vormen van lichaamsgerichte psychotherapie, familie- en traumaopstellingen, energetische geneeswijzen en Atlascorrectie. Er volgde een intensief bewustwordings- en schoonmaakproces. Oude pijn, verdriet en doodsverlangen maakte plaats voor een ongekende levensvreugde en dankbaarheid voor het leven.

Ook mijn intuïtieve gevoeligheid kon ik nu omarmen en leerde daar steeds beter mee omgaan. Wat ik eerst “overgevoeligheid” noemde bleek het oppikken of gewaarworden van andermans klachten en energieën te zijn. Deze spontane mediamieke kwaliteit heb ik lang als een ballast gezien. Ik heb deze kwaliteiten jarenlang voor mijzelf gehouden uit angst om afgewezen te worden. Die tijd is gelukkig voorbij!

“Verder Gezond Verder”

werd mijn streven en mijn motto. Het bestrijden van emotionele of fysieke klachten maakte plaats voor een liefdevol leren luisteren naar de eigen wijsheid van mijn lichaam, mijn hart, gezond verstand, verlangen en intuïtie. Vanuit een innerlijke balans en acceptatie kon ik beter functioneren en ontstond er meer geestelijke helderheid.

Het is mijn passie om ook jou te helpen om vanaf nu Verder Gezond Verder door het leven te gaan!

Welke bijdrage kan ik zijn in jouw proces naar meer bewustzijn, ontspanning en een betere gezondheid?

Hoe mooi zou het zijn om meer ontspannen, bewuster en gezonder in het leven te staan?
Wat hebben jij en je lijf nodig om meer vrijheid, ruimte, gemak en plezier te ervaren?

Mijn kennis en werkervaring opgedaan in de reguliere- en complementaire gezondheidszorg kunnen je daarbij helpen. Ik bied deskundigheid, oprechte aandacht, betrokkenheid, lichtheid en gepaste humor aan. Dit in de vorm van effectieve therapeutische behandelvormen en gesprekken.

De laatste jaren werk ik voornamelijk met tools en technieken van Access Conciousness zoals Access Bars en andere Body processen. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat men niet meer eindeloos in de verhalen en gebeurtenissen hoeft te graven om tot een gelukkiger leven te kunnen komen.

Door de Access Bars sessies ontstaan veelal diepgaande veranderingen. Er ontstaat meer ruimte in het hoofd waardoor men beter in staat is om oude patronen te doorbreken en andere bewustere en gezondere keuzes te maken.

Ik combineer mijn sessies met wat ik voorheen heb geleerd tijdens mijn opleiding Hypnotherapie, emotioneel lichaamswerk, energetisch werk, systemisch werk en andere tools en technieken. Ik volg hierin altijd mijn intuïtie en overleg met de cliënt.

Naast individuele sessies geef ik, samen met mijn partner Paul, cursussen en korte opleidingen op het gebied van Frequentie therapie, Energetisch werk, Healing en Bewustwording meer informatie is te vinden op Conscious Health School Amsterdam

Interesse? Neem contact op voor een afspraak of desgewenst eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten.


Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisaties:
– Collectief Alternatieve Therapeuten

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).
GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie.
Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie gatgeschillen.nl

Tevens ben ik ECP houder (Europees Certificaat Psychotherapie)

Mijn vakbekwaamheid wordt zorgvuldig getoetst door de intervisiegroepen en de CAT.
Ik volg geregeld workshops en opleidingen om mijn kennis op peil te houden en te vergroten.

Klik hier voor mijn Opleidingen

2022 Foundation Class van Access Consciousness (4 dagen)

2021 Foundation Class van Access Consciousness (4 dagen)

2020 Choice Of Possibilities van Access Consciousness (3 dagen)

2020 College Professioneel hulpverlenen (2 dagen)

2020 Medische bijscholing Stress en Burnout (1 dag)

2019 Scholing Germaanse Nieuwe Geneeskunde (7 dagen)

2019 Training Certified Bemer partner (2 dagen)

2019 Choice Of Possibilities van Access Consciousness (3 dagen)

2018 Foundation Class van Access Consciousness (4 dagen)

2018 Pragmatic Psychology door Susanna Mittermaier (3 dagen)

2017 Touch of Matrix (3 dagen)

2017 Foundation Class van Access Consciousness (4 dagen)

2017 Body Classes van Access Consciousness (2 keer 3 dagen)

2016 Foundation Class van Access Consciousness (4 dagen)

2016 Bars Classes van Access Consciousness (3 keer)

2016 HBO Medische Basiskennis Plato Norm

2014 – 2017 Leertherapie OMPT Opstellingen meergenerationele psychotraumatologie Interakt Tiel

2014 Opstellingen als traumaverwerkingsmethode, Breek de Stilte 1 t/m 3, Interakt Tiel

2013 Systemische jaaropleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen, Academie voor Psychodynamica

2013 Cursus Systemisch Opstellingenwerk in de Individuele Praktijk, Otteline Lamet

2011 Cursus Atlascorrectie, Opleidingscentrum Atlascorrectie voor Nederland

2011 – 2013 Docentencursus bijscholingsdagen voor Docenten Healing Arts

2009 – 2011 Docentencursus Healing Arts Verdiepingscursus 1 t/m 3

2008 Training Emotional Freedom Technique level 1, Trainingsbureau Levenskracht

2007 Bronnikov Methode niveau 1, Focus To

2007 – 2009 Opleiding Healing Arts, basis cursus en verdiepingscursussen 1 t/m 3

2007 Opleiding Bio-tensor vaardigheden, Stichting Orthotes

2007 Opleiding Bio-tensor Vaardigheden 1 & 2, Vita Opleidingen Zeewolde

2005 – 2011 Diverse trainingen/cursussen werken met het L.I.F.E. systeem (bioresonantie) door o.a. Hans Stormer, Mariette van Lierop, Chris Keser.

2005 Docententraining Emotioneel Lichaamswerk, Vernoux-en-vivarais, Frankrijk

2002 – 2005 Opleiding Emotioneel Lichaamswerk, Vernoux-en-vivarais, Frankrijk

1997 – 2000 Opleiding psychopathologie DSM IV / vergelijkende neurosenleer, Europese Certificering Psychotherapie ECP, opleidingsinstituut STIPO

1995 – 1996 Cursus visualisatie-meditatie Phyllis Crystal level 1 & 2

1992 – 1994 Opleiding Crystal Healing I.A.C.H. Groot – Brittannië

1991 – 1992 Cursus Intuïtieve Ontwikkeling, Alphen a/d Rijn

1989 – 1996 Opleiding tot healer / counselor en vele trainingen mediumschap, C.S.S. in Wales en Arthur Findlay College te Stansted (Groot – Brittannië)

1985 – 1988 Kaderopleiding Hypnotherapie bij de SETH, Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose te Utrecht.

1984 – 1986 Healing opleiding bij erkende genezer, Oudenbosch

1982 – 1983 Opleiding tot Intensive Care-verpleegkundige, St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg.

1977 – 1981 Opleiding tot A- verpleegkundige, St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg.