Atlascorrectie?
Een juiste stand van de Atlas is hoofdzaak!

Een effectieve en veilige methode voor  ziektepreventie en zelfgenezing.

De Atlas

Bij veel mensen is de Atlas verschoven en staat daardoor niet in de optimale daarvoor bestemde positie. Deze dislocatie vindt veelal zijn oorzaak bij de geboorte door forse manipulaties aan het hoofd. Bijvoorbeeld als de navelstreng om de hals zit of als er een tang of zuignap gebruikt is. Maar ook door een val, een hersenschudding, een whiplash, een verkeerde houding tijdens een operatie of chronische psychische stress kan een verschuiving van de Atlas ontstaan.

Atlascorrectie De atlascorector

De  Atlas is de bovenste halswervel waarop het hoofd rust. De Atlas draagt niet alleen het hoofd maar zorgt ook voor de ophanging, de balans en de controle van de wervelkolom en het skelet. De Atlas hoort op de juiste manier aan te sluiten op het achterhoofdsgat welke zich aan de onderkant van de schedel bevind.

Door het achterhoofdsgat en de Atlas lopen twaalf hersenzenuwen, halsslagaders, lymfevaten en stroomt het hersenvocht. Als de Atlas niet juist op het achterhoofdsgat aansluit zal er een vernauwing ontstaan waardoor deze structuren onder druk komen te staan hetgeen kan lijden tot diverse fysieke en psychische klachten.

 

Of bekijk deze film op YouTube Hier

Wat zijn de gevolgen?

Als de Atlas scheef staat ten opzichte van het achterhoofdsgat ontstaat er een vernauwing die een constante druk veroorzaakt op de hersenzenuwen, slagaders, lymfevaten en hersenvocht. Deze dislocatie van de Atlas kan voor acute of geleidelijke klachten zorgen en op den duur veel problemen veroorzaken. Het zelf genezend vermogen van het lichaam kan hierdoor niet meer volledig functioneren. Het lichaam gaat proberen om de scheefstand van de Atlas te compenseren.

Het resultaat is dat er symptomatische kwalen en ziekten kunnen ontstaan. Zoals verhoogde spierspanning, nekpijn, stijve nek, migraine, hoofdpijn, rug pijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolom zenuwen, scheefstaand bekken of schouders, pijn in het heupgewricht, problemen en pijn in de knie, beenlengte verschil, holvoeten en hamertenen enz.

Naast deze lichamelijke klachten kunnen er ook klachten van psychische aard ontstaan zoals psychische stress, concentratieproblemen, AD(H)D en emotionele disbalans. Een Atlascorrectie kan bij veel van bovenstaande klachten verbetering of volledige genezing geven.

De Atlascorrectie

Atlascorrectie De atlasbehandeling

In het begin van de vorige eeuw werd er al over de scheefstand van de Atlas gepubliceerd en methodes ontdekt om de Atlas op zijn plaats te krijgen.

In de jaren 90 ontwikkelde de Zwitser Renè Claudius Schümperli de atlascorrectie methode om de spierspanning rond de Atlas af te bouwen waardoor de stand van de Atlas ten opzichte van de schedel wordt gecorrigeerd. Deze mechanische, risicoloze, diepgaande massage van de bovenste nekspieren geschied zonder manipulatie van de wervels.

Door de diepgaande ontspanning van de nekspieren neemt de Atlas weer zijn juiste positie in. Hierdoor verbeterd de energiedoorstroming en wordt het zelfgenezend vermogen sterk geactiveerd. Dit beïnvloedt het regeneratieproces, de algemene conditie en de natuurlijke weerstand in positieve zin. Het hormoonsysteem en de emotionele stabiliteit verbetert en men is beter tegen stress bestand. De behandelde gaat beter rechtop lopen.

Meestal zijn twee atlascorrectie behandelingen voldoende om tot een duurzaam resultaat te komen. Doorgaans vindt tijdens de eerste behandeling het grootste gedeelte van de atlascorrectie plaats. Tijdens de tweede behandeling, de nabehandeling, zullen de laatste correcties worden uitgevoerd. Tevens worden er adviezen gegeven om het helingsproces te ondersteunen.

Na de Atlascorrectie

Na de atlascorrectie volgt een manuele massage van de lagere nekspieren en schouders. Ik maak hierbij gebruik van enkele Access Body processen met als doel om onderliggend trauma wat in het celgeheugen zit opgeslagen los te maken. Ik volg hierin altijd mijn intuïtie en overleg met de cliënt.

Ik rond de sessie af met een korte Access Bars behandeling waarbij je lichaam en geest in staat worden gesteld om spanningen en trauma’s los te laten. Hierdoor kan er een diepe ontspanning ontstaan waardoor je zelfhelende vermogen wordt versterkt.

Het lichaam reageert in overeenstemming met de fysieke en psychische conditie van de behandelde persoon. De mate en snelheid van het herstel zal dan ook van persoon tot persoon verschillen. Zoals bij de natuurgeneeskunde kunnen ziekten die eerder niet volledig zijn uitgeziekt weer kortstondig de kop opsteken om daarna definitief te verdwijnen.

In de weken na de atlascorrectie behandeling is het mogelijk dat er reacties optreden zoals vermoeidheid en spierpijnen in de rug, nek en ledematen door de aanpassing van de spierspanning, pezen en gewrichtsbanden. Het is daarom aan te bevelen goed naar het lichaam te luisteren en daarop te reageren. Zo kunnen warme baden en massages veel helpen bij spierpijnen.

Na verloop van tijd wordt de algehele conditie beter en verbetert de immuniteit.

Veel mensen melden na de behandeling dat hun beenlengteverschil is verdwenen en dat ze moeiteloos een rechte houding aan kunnen nemen. Lichamelijke klachten die met beenlengteverschil en scheefstand te maken hadden, zijn verdwenen. De stressbestendigheid neemt toe en men kan zijn of haar leven beter richting geven. Men ervaart meer openheid en innerlijke balans. Doordat de energie beter doorstroomt kunnen vanaf dat moment ook andere natuurlijke therapievormen en behandelingen beter aanslaan.

Resultaten

Hoewel de atlascorrectie op een snelle en eenvoudige manier tot zichtbare en vooral voelbare resultaten lijdt, moet de atlascorrectie niet worden gezien als een wondermiddel tegen allerlei kwalen. Het is vooral een basis voor het optimaliseren van het zelfgenezende vermogen van het lichaam, zodat het zijn volledige potentieel kan gaan benutten. Hiermee is de atlascorrectie in eerste instantie een preventieve gezondheidsbehandeling om later onnodige klachten te voorkomen.

De behandeling is geschikt voor alle leeftijden. Ik behandel volwassenen vanaf 18 jaar. Het spreekt vanzelf dat men zijn leefstijl dient aan te passen met gezonde voeding, een gezonde positieve levenshouding, voldoende beweging en veel schoon water voor het behoud van een goede gezondheid.