Vijf Natuurgerichte Principes

1) Energie

Als je lekker in je vel zit dan stroomt de energie als vanzelf door je lichaam heen. Het lichaam is onze grofstoffelijke verschijningsvorm van energie. In feite bestaat alles in en om ons heen uit energie, alles met een eigen trillingsfrequentie. Fijnstoffelijke verschijningsvormen van energie zoals de aura, chakra’s en meridianen hebben een hogere trillingsfrequentie en zijn daardoor moeilijker door het menselijke oog waar te nemen.

Energie is gekoppeld aan bewustzijn. Als je je b.v. depressief voelt, down bent, schaamt of schuldig voelt over iets, niet lekker in je vel zit, dan is je trillingsfrequentie laag en kun je alles somber en problematisch inzien. Je bewustzijn is dan vernauwd en je lichaam voelt verkrampt aan. De natuurlijke stroom van levensenergie wordt geblokkeerd.

Als je daarentegen lekker in je vel zit kun je de hele wereld aan! Je ervaart b.v. liefdevolle, dankbare gevoelens. Je trillingsfrequentie is op zo’n moment hoog en je voelt je enthousiast, high, creatief en denkt in mogelijkheden en oplossingen. Het bewustzijn is verruimd, de energie stroomt.

Bij een energieblokkade kan de energie niet vrijelijk door het lichaam stromen. Zo is een verkeerde stand van de Atlas, de eerste nekwervel, een veel voorkomende oorzaak van een fysieke energieblokkade waardoor men lichamelijke en geestelijke klachten kan ervaren.

Alles hangt met elkaar samen. De oorzaak van een scheefstaand van de Atlas komt vaak door een fysiek trauma. ….. maar voorafgaand aan het trauma spelen er meestal innerlijke conflicten die gezien wilde worden. Het lichaam is eerlijk en laat zien wat er op geestelijk niveau speelt en wat er dient te worden veranderd wil de energie vrij kunnen stromen.

Met een Atlascorrectie behandeling kan ik je d.m.v. een diepgaande massage van de nekspieren helpen om de atlas weer op de juiste positie te krijgen, dit gebeurt zonder manipulatie van de wervels. Als de Atlas weer op zijn plaats staat kan de energie weer vrijelijk stromen.

Na de atlascorrectie volgt een manuele massage van de lagere nekspieren en schouders. Ik maak hierbij gebruik van enkele Access Body processen met als doel om onderliggend trauma wat in het celgeheugen zit opgeslagen los te maken. Ik volg hierin altijd mijn intuïtie en overleg met de cliënt.

Ik rond de sessie af met een korte Access Bars behandeling waarbij je lichaam en geest in staat worden gesteld om spanningen en trauma’s los te laten. Hierdoor kan er een diepe ontspanning ontstaan waardoor je zelfhelende vermogen wordt versterkt.

2) Prikkeloverdracht

Ons hele lichaam is een grote energiecentrale. Op alle lagen van het lichaam vindt energie uitwisseling plaats d.m.v. prikkeloverdracht. Zo geven b.v. de hersenen signalen af aan het zenuwstelsel en omgekeerd. Als de energieoverdracht goed verloopt dan kunnen de energieprikkels aan alle delen van het lichaam worden doorgegeven.

Door een energieblokkade wordt de energie verhinderd om de prikkels optimaal door te kunnen geven. Het lichaam en de geest kunnen dan niet meer optimaal functioneren.

Een energie blokkade ontstaat veelal door een fysieke- of emotionele traumatische ervaring (verwonding). Je kunt dit ervaren als pijn, vermoeidheid, rusteloosheid, concentratiestoornis, hormonale ontregeling enz.

Zo kan door een scheefstand van de atlas de prikkeloverdracht ernstig verstoord raken. Dit kan zich uiten in lichamelijke pijn- en spanningsklachten en klachten op het emotionele vlak. Een atlascorrectie behandeling kan de prikkelgeleiding van de hersenen en het zenuwstelsel direct positief beïnvloeden.

Access Bars® sessies en andere Body processen van Access Consciousness® dragen bij aan het opruimen van de energetische blokkades. Hierdoor kan het zenuwstelsel en de rest van het lichaam weer tot rust komen.

3) Drainage

Door ons westerse leefpatroon worden wij geregeld lichamelijk en geestelijk belast met gifstoffen. Als het lichaam deze gifstoffen niet goed kwijt kan kost dat energie en wordt de prikkeloverdracht verstoord. Ons lichaam is net een grote computer, niet alleen aangename herinneringen maar ook stress en onverwerkte emotionele gebeurtenissen slaan zich op in het lichaam. Het lichaam dient geregeld gereinigd te worden van deze ballast.

Men kan emotionele gebeurtenissen wel een “plekje hebben gegeven” maar als die gebeurtenis niet verwerkt is dan is die herinnering, dat plekje, opgeslagen in het lichaam. Het lichaam zal zich vroeg of laat laten horen en wil de gebeurtenis alsnog verwerken en afvoeren.

D.m.v. Access Bars® sessies en andere Body processen is het mogelijk om deze gebeurtenissen alsnog te verwerken. Door de diepe helende werking op zowel zielsniveau als celniveau kan er ontgifting plaatsvinden op alle energielagen, fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel. Er kan weer ruimte ontstaan voor een vrijer en blijer en meer ontspannen gevoel.

Ook na een atlascorrectie kan er op alle energielagen ontgifting plaats vinden waardoor de energieprikkeloverdracht beter kan verlopen.

4) Voeding

Gezonde voeding is essentieel voor het goed functioneren van lichaam en geest, het geeft ons levensenergie. Ongezonde voeding (vulling) bevat nauwelijks voedingsstoffen en onttrekt levensenergie aan het lichaam, je raakt vermoeid en ondervoed.Ook op emotioneel, spiritueel en mentaal niveau is het essentieel om onszelf te voeden.

Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld ontwikkeld en daardoor een gebrek aan eigenwaarde. De oorzaak hiervan ligt vaak in de vroege jeugd. Als je b.v. tijdens je op-voeding geregeld te horen of te voelen krijgt dat je stom, dik, lelijk of vervelend bent dan is de kans groot dat je dit gaat geloven. Hierdoor ontstaan negatieve overtuigingen over jezelf.

Access Bars® sessies en andere Body processen van Access Consciousness® kunnen helpen om de negatieve overtuigingen en ervaringen los te maken en op te ruimen. Er ontstaat meer rust in je systeem en ruimte om andere gezondere keuzes te maken.

Als kind kunnen we helaas niet kiezen wie ons opvoed en de manier waarop wij geestelijk gevoed (of ondervoed) worden. Als volwassene kunnen we gelukkig meestal zelf kiezen met wie wij willen omgaan.

Door ervoor te kiezen om met mensen om te gaan die positief in het leven staan, die je ondersteunen om in je kracht te komen en jou waarderen en respecteren dan voelt dat goed. Een goed gesprek of gewoon een warm liefdevol samen-zijn is voeding voor je hele wezen.

5) Psyche

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Onverwerkte gebeurtenissen maar ook negatieve overtuigingen en gedrags- of denkpatronen verstoren de innerlijke balans tussen lichaam en geest.

Vanuit mijn medische achtergrond en eigen ervaringen heb ik mij gespecialiseerd in de psychosomatiek (geestelijke achtergrond bij lichamelijke klachten) en traumaverwerking.

Door de jaren heen heb ik vele studies gevolgd en gepraktiseerd.

De laatste jaren werk ik voornamelijk met tools en technieken van Access Conciousness zoals Access Bars en andere Body processen. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat men niet meer eindeloos in de verhalen en gebeurtenissen hoeft te graven om tot een gelukkiger leven te kunnen komen.

Door de Access Bars sessies ontstaan veelal diepgaande veranderingen. Er ontstaat meer ruimte in het hoofd waardoor men beter in staat is om oude patronen te doorbreken en andere bewustere en gezondere keuzes te maken.

Ik combineer mijn werkwijze met wat ik voorheen heb geleerd tijdens mijn opleidingen Hypnotherapie, emotioneel lichaamswerk, energetisch werk, systemisch werk en andere tools en technieken.