Paul de LeeuwUit ervaring wist ik inmiddels dat het jezelf bevrijden van trauma’s en andere onverwerkte gebeurtenissen ‘pittig’ werk was. Het vereiste moed en doorzettingsvermogen om tot een gelukkiger en voller leven te komen. Toch had ik destijds een belangrijke beslissing genomen. Er moest verandering komen in de innerlijke pijn en het doodsverlangen dat al mijn hele leven onderhuids sluimerde. Ik besefte dat, om tot meer levensvreugde te kunnen komen, ik de onverwerkte gebeurtenissen in mijzelf diende op te ruimen.

Als 25 jarige was ik werkzaam als verpleegkundig nachthoofd in een groot ziekenhuis. Ik besloot om naast mijn baan een opleiding hypnotherapie te volgen. Een studie waarmee ik intensief aan mijzelf kon werken. Ik droomde ervan om daarna een eigen praktijk te starten. Het bleek een innerlijke ontdekkingsreis te worden. Ik studeerde hypnotherapie, psychotherapie, diverse soorten healing werk, emotioneel lichaamswerk, opstellingen, en allerlei manieren om trauma’s te verwerken. Te veel om op te noemen.

Wereld change Gandhi

De innerlijke ontdekkingsreis en de droom die uitkwam..

In de tussentijd ging het steeds beter met mij. Mijn droom kreeg gestalte met de start van mijn praktijk, ‘Verder Gezond Verder’. Tevens richtte ik  de ‘Conscious Health School Amsterdam’ op. Samen met mijn levenspartner Paul begonnen we met het geven van therapeutisch groepswerk. We specialiseerden ons in trauma verwerking en cursussen op het gebied van Energetisch werk, Healing, Bewustwording en Gezondheid.

Ik had aan den lijve ondervonden dat werken aan jezelf emotioneel en fysiek zwaar kan zijn. De oogst van mijn inspanningen werd wel beloond. Ik zat steeds beter in mijn vel en voelde me gelukkiger dan ooit. Toch doken er soms, uit de donkere krochten van mijn geest, nog issues op. Om ook daar mee in het reine te komen volgde ik leertherapie voor traumaverwerking. Prachtig, intensief groepswerk waar ik veel aan had.

Hoe mooi zou het zijn als er een makkelijkere manier bestond om trauma’s en andere blokkades op te lossen. Zoiets als een toverstafje waarmee je allerlei wonderen kon verrichtten mijmerde ik dan.. Het leek haast alsof we collectief hadden aangenomen dat iets pas werkt als het moeilijk is. Maar wat als innerlijke heling werkelijk eenvoudiger en makkelijker zou kunnen? Hoe mooi zou dat zijn?

Bars van Access Consciousness

Mijn kennismaking met de ‘Bars van Access Consciousness’..

Enkele jaren geleden werd ik ’s nachts wakker. Het lukte mij niet meer om de slaap te pakken en ik besloot mijn e-mails te lezen. Ik las het woordje “Bars” en realiseerde mij dat ik dit woord al een paar keer eerder voorbij had zien komen. Ik had er verder geen aandacht aan besteed. Nu zag ik het voor de derde keer voorbijkomen. Er stonden kreten bij zoals; “meer rust en ruimte in je hoofd” en “wil jij vrijer, gezonder, blijer en bewuster in het leven staan?”

“Wie wil dat nu niet!”, dacht ik enigszins sceptisch. Toen ik een stukje verder las voelde ik diep van binnen dat het waar was wat daar stond. “Dit ga ik doen, ik ga de Bars zelf leren en ga er les in geven”. Ik was helemaal enthousiast en opgewonden; overwoog vervolgens nog even, eerst nog een Bars-sessie te ervaren, maar las dat je tijdens de Class zelf twee sessies ontvangt en twee sessies zou leren geven. Ik kon nauwelijks wachten tot mijn partner wakker was. Ondertussen had ik een ééndaagse Bars Class gevonden die de week erop plaatsvond. En toen schreven we ons in, voor weer een nieuw avontuur op ontdekkingstocht naar een ‘vrijer’ leven.

getting your bars runEn of het zo moest zijn, bleken Paul en ik de enige cursisten te zijn die dag! De vrouw die de Bars Class verzorgde liet ons eerst een filmpje zien van Gary Douglas en Dr. Dain Heer. Gary is de oprichter van Access Consciousness® waarvan de Bars® de basistool is. Hij werkt samen met zijn compagnon Dr. Dain Heer. De film toonde een demonstratie met uitleg over de Bars.

Wat zijn de Bars eigenlijk?

De Bars zijn energiebanen op en door het hoofd. (Zie de grote illustratie hierboven) Door de 32 punten op het hoofd zacht aan te raken, ontstaat een verandering in de hersengolfactiviteit. De Theta-bewustzijnsstaat is te vergelijken met een diepe meditatie. Tijdens een Bars-sessie komt de cliënt in deze diepe ontspanning, zonder daar zelf iets voor te hoeven doen. Ook hypnotherapeuten maken therapeutisch gebruik van deze Theta-bewustzijnsstaat om positieve verandering bij hun cliënten te bewerkstelligen.

Een van de voordelen van een Bars-sessie is dat je niet langer in de ‘verhalen’ hoeft te gaan. Gedurende de behandeling laat de cliënt op energetisch niveau datgene los, wat hem niet langer dient. Dit proces vindt grotendeels onbewust plaats en er ontstaat meer rust en ruimte in het hoofd en de rest van het lichaam. Klinkt allemaal mooi, maar is er dan ook bewijs voor de werking?

Wetenschappelijk onderzoek verricht door neuro-wetenschapper Dr. Jeffrey Fannin, toont de heilzame werking aan die een Bars-sessie heeft op de thalamus. De thalamus is een belangrijk gebied in de hersenen, dat de meeste binnenkomende zintuiglijke prikkels verwerkt. In het onderstaande filmpje is duidelijk zichtbaar dat de hersenen van de persoon vóór de Bars-sessie overprikkeld zijn. Dat betekent dat de gedachten alle kanten op schieten. Na de behandeling is het hyperactieve gebied rond de thalamus volledig tot rust gekomen.

[fusion_youtube id=”DgGbFRjqQPk?rel=0&hl=nl_NL” alignment=”center” width=”672″ height=”365″ autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=””][/fusion_youtube]

Mijn eigen ervaringen tijdens mijn eerste Bars sessie..

Ik mocht tijdens de Bars Class als eerste een Bars-sessie ondergaan. Spannend! Paul kreeg duidelijke instructies waar hij zijn vingers diende te plaatsen zodat de Bars ‘aangingen’, ofwel de energiestroom op gang kwam. Ik hoefde alleen maar te liggen en de behandeling te ontvangen. Omdat ik ook graag de uitleg wilde horen waren wel mijn oren gespitst. Ondanks dat de ‘juf’ mij vertelde dat ze mij daarna ook alles grondig zou uitleggen en voordoen, was ik desondanks, heel druk in mijn hoofd.

Gedachten als ‘Zal het me lukken om al die punten te leren?’ en ‘Ohjee, nu ben ik weer aan het malen en wat als ik mijn hoofd niet stil krijg?”. Ik had altijd al wat moeite gehad om nieuwe dingen te leren en was snel afgeleid. Ook nu werd ik getriggerd. Daar lag ik dan op de behandeltafel, terwijl het in mijn hoofd een snelweg was van voorbijrazende gedachten. En ik dacht dat ik rust zou krijgen in mijn hoofd..??

blooming mindTijdens de sessie werd er niet gesproken, ik kon wel aangeven als er iets was. Ik gaf aan dat ik het moeilijk vond om mij te ontspannen en dat ik mij zorgen maakte dat ik de Bars misschien niet in een dag zou kunnen leren. De Class Facilitator (onze ‘juf’), sprak een raar zinnetje uit, de clearing statement. Dat is o.a. bedoeld, om de energetische lading die tijdens de sessie vanuit het onbewuste omhoog komt te verwijderen. Ik liet het allemaal over mij heen komen en merkte dat ik steeds dieper wegzakte, mijn geest werd rustiger..!

Zeurende pijn in mijn stuitje en andere gevolgen..!

Plots kreeg ik een zeurende pijn in mijn stuitje. Toen ik dit wilde melden merkte ik dat het mij moeite kostte om duidelijk te spreken, net zoals wanneer je onder hypnose bent. “Breng je het ergens mee in verband?” vroeg de facilitator. Er kwam een trauma in mij op dat ik voor mijn geboorte had ervaren. Zonder verder in de verhalen te gaan werd alles wat naar bovenkwam door de clearing statement verwijderd. Wauw, super, net een toverstaf! Het zeurende gevoel was weg.

Van de rest van de sessie weet ik eigenlijk weinig meer dan dat ik tussen waken en slapen was. Wat een rust! Die dag verliep verder relaxed. Ik kreeg later mijn tweede Bars sessie en gaf Paul ook twee sessies. Ik kon mij er helemaal aan overgeven en was vooral ontspannen, er gebeurde geen spectaculaire dingen.

De nacht na de Bars Class werd ik wakker. Ik voelde me happy en was vol energie. Ik herinner me nog goed dat er door mijn hoofd schoot “Nu gaat mijn leven eindelijk beginnen!” Het was net alsof er iets weg was genomen wat mij voorheen belemmerde om mijn leven ten volle te leven. Ik was opgewonden over de mogelijkheden die ik van binnen voelde. Nu er meer ruimte en rust in mijn hoofd was kon ik eenvoudig andere keuzes maken die voorheen niet mogelijk leken.

heart-vs-mindVóór ik het wist begon de verandering in mijn leven van binnenuit met totaal gemak..

Opmerkelijk was dat ik voor het eerst in mijn leven zo lekker in mijn vel zat dat er zich nagenoeg geen issues meer aandienden. Voor de Bars sessies was mijn hoofd een snelweg van alsmaar voorbijrazende gedachten. Inmiddels is de activiteit van mijn brein te vergelijken met een landweggetje, functioneel en prettig gezelschap. Waar mijn brein vroeger meestal de regie in mijn leven voerde staat deze nu steeds meer in dienst van mijn wezen.

Het werd me steeds helderder dat ik allerlei energieën, gedachten en emoties van anderen oppikte. In de Bars Class heb ik geleerd hoe ik me daar op een eenvoudige manier van kan bevrijden. Hierdoor is er meer rust en ruimte ontstaan voor nieuwe, creatieve ideeën. Dit gaat tot op heden door. Zo begon ik eindelijk met het schrijven van mijn boek, een idee waar ik al jaren mee rondliep. Opvallend is ook dat alles wat ik wil veranderen in mijn leven met veel meer gemak gaat.

Paul en ik geven elkaar wekelijks een Bars sessie. Ondertussen zijn wij beiden Bars Facilitators en zijn gestart met het geven van Bars Classes. Daarnaast hebben we de vierdaagse Foundation Class en andere classes van Access Consciousness gevolgd. Tijdens deze classes leerden we nog veel meer tools die we voor onszelf en onze Bars Class cursisten en cliënten kunnen gebruiken.

De Bars definitie

Wat maakt de Bars voor mij zo bijzonder?
 • Je hoeft niet in de verhalen te gaan en alles op te rakelen
 • Op energetisch niveau wordt losgelaten wat niet meer nodig is
 • Er wordt niets van buitenaf ingevoegd in het systeem van de ander
 • Eenvoudig door vrijwel iedereen te leren en toe te passen
 • De helende werking op het brein is wetenschappelijk aantoonbaar

Wat kunnen de effecten van een Bars sessie zijn?
De effecten van een Bars sessie zijn zeer divers en per persoon verschillend. Veelgehoorde veranderingen kunnen o.a. zijn;

 • Een helder hoofd
 • Beter bij jezelf blijven
 • Vermindering Burn-out klachten
 • Betere relatie met jezelf en anderen
 • Meer veerkracht
 • Immuunsysteem versterkend
 • Betere concentratie
 • Meer rust, ruimte en energie
 • Vermindering van spanningen en vermoeidheid
 • Een positievere houding ten opzichte van het leven
 • Toename creativiteit en makkelijker andere keuzes kunnen maken
fear yodaAccess Bars sessies bij angsten en depressie.

Onlangs zijn in het ‘Energy Psychology Journal’ de resultaten bekend gemaakt van een Access Bars sessie bij mensen met een milde tot ernstige vorm van angst- en/of depressieve stoornis. Lees hier mijn blog over deze mooie ontwikkelingen. Soms merkt niet de persoon zelf, maar juist zijn omgeving de veranderingen op. De veranderingen die zowel mentaal als fysiek kunnen zijn, zijn het sterkst waarneembaar na 2 á 3 weken.

In het gunstigste geval verandert je hele leven na een Bars sessie, in het slechtste geval voelt het aan alsof je een ontspannen massage hebt gehad. Mijn ervaring is dat een reeks van 5 wekelijkse Bars sessies een enorme bijdrage kan zijn in het creëren van een vrijer en gelukkiger leven.

Zou het niet mooi zijn als iedereen elkaar een Bars sessie kan geven? Welke bijdrage zou dat aan onze samenleving zijn als steeds meer mensen dit zouden doen? Ik denk hierbij o.a. aan verpleegkundigen, verzorgenden, therapeuten, psychologen, leerkrachten en natuurlijk aan de ouders en hun kinderen. Hoe zou de wereld eruit kunnen zien als steeds meer mensen zich zouden bevrijden van trauma? Als mensen niet meer handelen vanuit overleving maar van overleven naar leven gaan?

Conscious Health School AmsterdamWelk innerlijk weten, creatiekracht en mogelijkheden schuilen er in jou die je nog niet eerder hebt herkend en erkend? En wat is er allemaal mogelijk als je daar toegang toe zou krijgen? Ik ben ervan overtuigd dat de Bars, die nu wereldwijd furore maakt, hier een belangrijke rol in kan spelen. Wil jij hier deel vanuit maken? Wij zijn zielsblij dat we deze verandering hebben doorgemaakt en vanzelfsprekend willen we dit delen met jou.

Voor meer informatie over de Bars Classes en andere Classes, kun je een kijkje nemen op onze site: Conscious Health School Amsterdam. En voor meer informatie over eventuele privé-sessies, kijk je gewoon even op Verder Gezond Verder