Wie kent het niet? Periodes waarin je niet lekker in je vel zit.

Kan jou leven meer kleur gebruiken?

Gezicht zwart/wit - kleur

Angsten en depressieve klachten

Angsten en depressieve klachten komen steeds meer voor in allerlei gradaties. Het is een onderwerp waar men meestal niet graag over spreekt en het liefst zo snel mogelijk vanaf wil.

We leven in een tijd waarin ons o.a. door de media wordt voorgehouden dat alles snel, succesvol, volmaakt en gelukkig zou moeten zijn. Maar voelt iedereen zich wel zo “gelukkig”?

Angsten en depressieve klachten veroorzaken veel persoonlijk leed en heeft effect op de samenleving. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op de (reguliere) gezondheidszorg. Heel begrijpelijk, wie wil er nu niet vrij van angst en depressie zijn?

Nu is er een groot verschil tussen je somber voelen of een ernstige vorm van depressiviteit.

De meeste klachten gaan na enige tijd spontaan over. Meer hierover is te lezen in dit artikel in dagblad Trouw.

Pillen

In dit artikel staat ook te lezen dat alleen al in Nederland tegenwoordig meer dan 1 miljoen mensen pillen slikken tegen depressies, psychoses, angsten en hyperactiviteit! De meeste onterecht en niet zonder gevaar!

Helaas wordt er binnen de reguliere gezondheidszorg vaak te snel gekozen voor het toedienen van medicatie.

Deze medicamenten zijn echter geen geneesmiddelen maar bestrijden de klachten.

 

De schadelijke gevolgen van deze zogenaamde geneesmiddelen komen gelukkig steeds meer aan het licht. Zo was er te lezen in dagblad Trouw ‘Psycho-pillen doen meer kwaad dan goed’

(Het is overigens niet zo dat ik per definitie tegen het tijdelijk gebruik van psychofarmaca ben. In sommige gevallen kan het tijdelijk gebruik hiervan een wenselijke optie zijn.)

Malende gedachten

Malende gedachten kunnen ons letterlijk gek maken. Het verstand wil bijvoorbeeld begrijpen waarom je psychische klachten hebt. Dit kan inzicht geven maar leidt niet altijd tot heling.

Als we psychische klachten op het cognitieve niveau (het denken) op zouden kunnen lossen waren er nauwelijks mensen met psychische klachten.

Mijn ervaring

Ik spreek uit ervaring. Vroeger was mijn hoofd een snelweg van alsmaar voorbijrazende gedachten. Door de Bars sessies is de activiteit in mijn brein inmiddels te vergelijken met een landweggetje, functioneel en prettig gezelschap. Waar mijn brein vroeger meestal de dienst uitmaakte in mijn leven staat het nu steeds meer in dienst van mijn wezen.

Ik kan dan ook nauwelijks zeggen hoe dankbaar ik ben dat de Bars® in mijn leven zijn gekomen!

In dit filmpje laat Neuro wetenschapper Dr. Jeffey Fannin zien wat een Bars® sessie met je brein doet.

[fusion_youtube id=”DgGbFRjqQPk?hl=nl_NL” width=”672″ height=”360″ autoplay=”no” api_params=”” class=””/]

 

Ik vroeg mij ooit af ; Kunnen de Bars® een doorbraak betekenen in de behandeling van angsten en depressieve klachten?

In mijn praktijk zie ik veel mensen met psychische klachten. Sinds enige jaren werk ik o.a. met de Bars® methode, een van de tools van Access Consciousness®.

Opvallend is dat sinds ik met de Bars® werk, in combinatie met andere tools van Access Consciousness®, mijn cliënten beter en sneller opknappen. Vaak is er na vijf sessies al heel wat vooruitgang te zien.

Bars punten

Naast de Bars behandelingen reik ik ook andere eenvoudige tools ter bevordering van innerlijke bewustwording aan. Hier kan men zelf mee aan de slag.

Door gebruik te maken van dit “gereedschap” voelen mijn cliënten zich niet alleen beter maar maken ook een bewustzijnsgroei door die niet stopt na de sessies maar doorgaat tot……..? Wat weet jij, wat is er nog meer mogelijk als je meer ruimte en rust in je hoofd krijgt?

 

Access Bars® sessies kunnen nuttig zijn als een behandeling voor angst en depressie.

Onlangs zijn in het “Energy Psychology Journal” de resultaten bekend gemaakt van een Access Bars® sessie bij mensen met een milde tot ernstige vorm van angst- en/of depressieve stoornis.

brain-wave-frequencyEr werd voorafgaand aan de Bars sessie gevraagd hoe de deelnemer zich voelde (subjectieve beleving). Ook werden er metingen gedaan d.m.v. E.E.G. en andere apparatuur om de hersenactiviteit te meten.

Na de Access Bars® behandeling rapporteerden de deelnemers dat ze zich beter voelden dan voorheen. Er was een significante afname van de ernst van symptomen van angst en depressie en een toename in EEG-coherentie. Deze resultaten suggereren dat Access Bars nuttig kunnen zijn als een behandeling voor angst en depressie.

Mooi dat er neuro wetenschappelijk bewijs is geleverd over de werking van de Bars®.

De Bars® behandelingen worden inmiddels wereldwijd door vele mensen gegeven en ervaren.

Wil jij een Bars sessie ervaren? Kijk op Verder Gezond Verder voor meer informatie.

Hoe mooi zou het zijn als je in een dag leert hoe je zelf een Bars® sessies kunt geven?
Kijk voor meer informatie over Bars® Classes op Conscious Health School Amsterdam

Kan jou leven meer kleur gebruiken?
Laat Bars® de grauwsluiers opschonen!